15 ℃

Omtzigt in problemen: “Te weinig Omtzigten om alle zetels te vullen met een Omtzigt”

Omtzigt in problemen: “Te weinig Omtzigten om alle zetels te vullen met een Omtzigt”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Kiezers van de partij Nieuw Sociaal Contract willen op elke zetel die de partij verovert een Omtzigt, maar de vraag is of dat gaat lukken. Volgens partijleider Pieter Omtzigt zijn er nog te weinig Omtzigten om alle zetels te vullen met een Omtzigt.

Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat de partij van Pieter Omtzigt bij de komende verkiezingen kan rekenen op 46 Kamerzetels. Niemand van de respondenten kent het partijprogramma, maar allemaal geven ze aan op Omtzigt te willen stemmen vanwege Omtzigt. De vraag is of Omtzigt nog vóór de verkiezingen voldoende Omtzigten bij elkaar krijgt om die zetels allemaal te vullen met een Omtzigt.

“Mijn tweelingbroer Dirk Jan Omtzigt is sowieso geïnteresseerd. Verder zijn er twee neven bereid om plaats te nemen op een zetel. Maar dan heb ik tot nu toe dus, inclusief mezelf, pas vier Omtzigten. Dat zijn er 42 te weinig”, zucht Omtzigt.

Omtzigt hoopt dat nog meer familieleden zich zullen melden: “Ik zeg altijd maar zo: een stem op Omtzigt is een stem op Omtzigt. Dan kun je niet iemand met een andere naam in de Kamer zetten. De mensen willen Omtzigten, dat is waar mijn partij om draait.”

 
Deel dit artikel: