13 ℃

Taxi helpt bij doodrijden wilde wolven

Het doodrijden van de wilde wolven in Nederland gaat goed. Een taxichauffeur heeft maandagochtend meegeholpen met het doodrijden van een wolf in Twente. Biologen zijn blij met de spontane hulp van taxichauffeurs.

Foto: Bill Frische / Shutterstock.com

De wolf liep op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim, maar dankzij een oplettende taxichauffeur kon het dier vrij snel worden aangereden. Het dier kon de aankomende taxi niet meer ontwijken. Na het doodrijden is de wolf in de berm naast de weg gelegd.

Bioloog Alphons Droog is blij en opgelucht. “Onze voorouders hebben jarenlang hard gewerkt om wolven in ons land uit te roeien, maar helaas worden ze weer steeds vaker gezien. Dat moeten we niet willen”, aldus Droog. “Als ze niet op tijd worden doodgereden kunnen wolven zich razendsnel voortplanten. Godzijdank was deze taxichauffeur er op tijd bij.”

Volgens de bioloog wordt het gevaar van wolven vaak onderschat. “Het zijn beslist geen lieve beesten”, waarschuwt hij. “Er zijn verhalen bekend over een jong meisje, dat onderweg naar haar oma door zo’n beest te grazen is genomen. Een andere wolf zou geprobeerd hebben zeven geitjes op te eten. Zeven! Afschuwelijk. Als je dat hoort, dan word je wel weer even met de neus op de feiten gedrukt.”

 
Deel dit artikel: