13 ℃

Tatoeagebelasting nog deze zomer ingevoerd

Wie een tatoeage heeft, moet daar binnenkort voor gaan betalen. Een vergunning voor een middelgrote tattoo gaat zo’n 240 euro per jaar kosten. De overheid verwacht daarmee in totaal 10 miljoen euro op te halen bij getatoeëerde burgers.

trampstamp“Getatoeëerde burgers behoren tot een risicogroep”, zegt woordvoerder Van Malen van het Centrum voor Belastingzaken. “Uit de statistieken blijkt dat mensen met een tatoeage vaker betrokken zijn bij geweldsmisdrijven. Verder zijn ze meestal laagopgeleid, genieten vaker een uitkering en zijn in het algemeen minder sociaal. Die mensen kosten de maatschappij nou eenmaal meer geld. Dat moet ergens van betaald worden.”

Ook Wesley Verbeek heeft een tattoo. Op zijn bovenarm siert een adelaar. “En mijn vriendin heeft een aarsgewei en een kleine in haar nek”, vertelt hij. “Wij gaan aardig wat belasting betalen, want het wordt per vierkante centimeter berekend. Paar tientjes per maand zit je al gauw aan. Maar ja, ik vind het gewoon mooi, dus betaal ik graag. Ze hebben gelijk hoor, een beetje aso ben ik wel”, lacht hij.

Burgers met een tattoo moeten vóór 1 september een vergunning aanschaffen bij de gemeente, of hun tatoeage laten weglaseren.

 
Deel dit artikel: