11 ℃

Tata Steel wijst omwonenden op positieve kant van fabriek: “Uitzicht vanaf het dak is adembenemend!”

Tata Steel wijst omwonenden op positieve kant van fabriek: “Uitzicht vanaf het dak is adembenemend!”
Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

Tata Steel wil graag met omwonenden in gesprek om hen te wijzen op de positieve kanten van wonen in IJmuiden. “Als je alleen maar naar onze fabriek kijkt, zie je niet de prachtige omgeving eromheen”, zegt een topman van het bedrijf.

Uit een meting van het RIVM blijkt dat de schadelijke uitstoot de fabriek in IJmuiden de laatste jaren nauwelijks is afgenomen. “Als het gaat over IJmuiden, dan gaat het bijna altijd over kankerverwekkende stofdeeltjes. Maar daarmee doe je de stad eigenlijk tekort”, nuanceert Tata Steel. “Als je in IJmuiden woont, dan woon je op loopafstand van het strand. ’s Avonds nog even een terrasje pakken, of een frisse duik in de zee. In IJmuiden is het allemaal mogelijk. Veel mensen zouden daar een moord voor doen.”

Om de buurt weer met een positieve blik naar hun leefomgeving te laten kijken, nodigt Tata Steel alle omwonenden uit: “Kom nou eens naar onze fabriek en ga hier eens rond zonsondergang op het dak staan. Echt, het uitzicht is adembenemend. We kunnen met z’n allen blijven kankeren, maar we kunnen ook gewoon gaan genieten.”

 
Deel dit artikel: