Tata Steel verlegt focus naar zoetwarenindustrie

Foto: Ian Stewart / Shutterstock.com

Tata Steel in IJmuiden zal zich de komende jaren meer gaan richten op de productie van zoetwaren. Op die manier hoopt het bedrijf de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Onlangs bracht het RIVM een vernietigend rapport over Tata Steel naar buiten, waarin staat dat de uitstoot van giftige stoffen groter is dan eerder werd gedacht. Door meer te investeren in zoetwaren en minder in staal hoopt het bedrijf op een gezondere leefomgeving.

Tata Steel steekt zo’n 2 miljard euro in de productiefaciliteit in IJmuiden, waar in de toekomst onder meer knettersnoep en winegums zullen worden gemaakt. Daarnaast investeert het bedrijf in de ontwikkeling van lollies die onder het eigen merk op de markt zullen worden gebracht.

Over drie jaar komt zo’n 8 procent van alle zoetwaren uit de fabrieken van Tata Steel. De bedoeling is dat het marktaandeel daarna nog verder wordt uitgebreid. “De milieudiscussie maakt duidelijk dat er dringend behoefte is aan meer zoetwaren”, laat het bedrijf weten. “Met het produceren van snoep in plaats van staal kunnen we de omwonenden nog minstens honderd jaar zoet houden.”

 
Deel dit artikel: