18 ℃

Tata Steel neemt milieuproblemen serieus: “Voortaan alle medewerkers op de fiets naar de fabriek”

Tata Steel neemt milieuproblemen serieus: “Voortaan alle medewerkers op de fiets naar de fabriek”
Foto: Ian Stewart / Shutterstock.com

De milieusituatie rond Tata Steel is sinds 2020 onveranderd slecht, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat het RIVM heeft verricht. Daarom heeft de directie een ingrijpende maatregel aangekondigd om het milieu rondom de staalfabriek te verbeteren. 

Ondanks eerdere beloften is de luchtkwaliteit rond Tata Steel nog steeds niet verbeterd. Uit metingen blijkt dat de omgeving van de fabriek sterk is vervuild met giftige stofdeeltjes die in grote hoeveelheden neerdalen. “De meerderheid van onze medewerkers komt nog steeds met de auto naar hun werk. Ik denk dat nu wel duidelijk is dat dat simpelweg niet langer kan”, laat een woordvoerder van Tata Steel weten.

“We hebben onze medewerkers herhaaldelijk gewaarschuwd voor de schadelijke gevolgen van hun autogebruik, maar ze luisterden niet. Daarom zijn we nu helaas genoodzaakt om in te grijpen. Voortaan komt iedereen maar mooi op de fiets.”

Volgens Tata Steel biedt fietsen meerdere voordelen: “We verwachten dat de luchtkwaliteit rond de fabriek significant zal verbeteren. Bovendien is fietsen van en naar het werk ook beter voor de medewerkers zelf. Het is heel gezond om na een dag hard werken hier bij Tata Steel op de fiets te stappen en te genieten van de frisse buitenlucht.”

 
Deel dit artikel: