Tassendrager van Rutte gekwetst door uitspraken Wilders

Tassendrager van Rutte gekwetst door uitspraken Wilders
Foto: Kurhan / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

“Het gaat mij om een stukje erkenning”, zegt de 62-jarige Sjaak Toonen. Al tien jaar is hij de tassendrager van Mark Rutte. Sjaak schrok, toen PVV-leider Geert Wilders ineens iemand anders de tassendrager van Rutte noemde.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer vergiste Wilders zich in de rol van Sophie Hermans bij de VVD. Hij noemde haar ‘de tassendrager van de heer Rutte’. Die uitspraak viel verkeerd bij Sjaak Toonen, al jaren de vaste tassendrager van de premier.

Toonen was stomverbaasd toen Sophie Hermans woensdag door Wilders werd aangemerkt als tassendrager van Rutte. “Wilders heeft mij vaak genoeg achter Rutte aan zien lopen met een werktas of een boodschappentas. Ik draag al Ruttes tassen en dat weet Wilders heel goed”, moppert Toonen.

Toonen wil duidelijkheid over zijn rol in Den Haag: “Als de heer Rutte een tas meeneemt, dan draag ik die. Sophie Hermans blijft daar met haar poten vanaf. Ik wil daar geen misverstanden over.”

Bovendien wil Toonen dat Wilders hem erkent als tassendrager: “Rutte heeft soms heel zware tassen en die draag ik met plezier, maar het kan niet zo zijn dat Hermans vervolgens de credits krijgt.”

 
Deel dit artikel: