18 ℃

Tante Sjaan: “Rutte moet zich met ze eigen bemoeien”

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Ze leefden een rustig leventje in de anonimiteit, tot ze gisteren ineens door premier Rutte werden genoemd in de persconferentie over het coronavirus. “Meteen ging de telefoon”, vertelt tante Sjaan (68). “Onze dochter belde. ‘Mam, zet de televisie aan. Rutte heeft het over jullie’. We schrokken ons de tering.”

Rutte vertelde in zijn persconferentie dat feestjes thuis kunnen zorgen voor besmettingen. “Dan heb je het risico dat tante Sjaan en ome Han met elkaar gaan knuffelen met een borrel op”, zei Rutte. Sjaan van den Berg en ome Han zijn allerminst blij met de plotselinge aandacht.

Klopt het wat premier Rutte over hen zei? “Een beetje”, geeft tante Sjaan toe. “Vorige week vierden we de 72ste verjaardag van mijn man. En ja, daarbij werd een borreltje gedronken. En we hebben elkaar inderdaad geknuffeld. Maar waarom moest dat op de landelijke televisie genoemd worden? Er zijn zo veel Nederlanders die zich niet precies aan de coronaregels houden. Waarom pikte Rutte juist óns er tussenuit? Laat hij zich met ze eigen bemoeien!”

Tante Sjaan heeft na de persconferentie geen oog dichtgedaan. “Ik maak me vooral zorgen om mijn man. Hij is hartpatiënt. Hij kan die stress helemaal niet aan”, zucht Sjaan. “Eigenlijk zouden we vanavond met de buren gaan klaverjassen, maar dat heb ik afgezegd. Je gaat toch anders leven als je weet dat je door Rutte persoonlijk in de gaten wordt gehouden.”

 
Deel dit artikel: