18 ℃

Tanks in Limburg tegen de Russen

De opgelaaide strijd tussen Amerika en de Russen wordt uitgevochten in Limburg. De Amerikanen hebben tanks, pantservoertuigen en artillerie gestationeerd in de Limburgse plaats Eygelshoven. De angst voor de Russen zit er goed in.

tank-leger-pantservoertuig-wapen-oorlogNa de annexatie van De Krim en de Russische troepenopbouw bij de Baltische staten lijkt de Koude Oorlog weer te zijn opgelaaid. “We moeten Rusland wel afschrikken. Laten zien wat we hebben en dat we een eventuele aanval op een bondgenoot absoluut niet zullen tolereren”, zei de Amerikaanse generaal Ben Hodges in het AD.

Als de Russen aanvallen, is het handig als de Amerikaanse wapens alvast in Limburg staan. “Voordat het tot een crisis komt en er voor ons geen andere keuze is meer is dan een tegenaanval, sturen wij een heel duidelijk signaal naar Rusland”, aldus Hodges.

Strategisch deskundige Jan-Hein Scholten vindt het verstandig om de tanks juist in Limburg te plaatsen. “Als de Russen aanvallen, zullen ze als eerste onze wapens onschadelijk willen maken. Een eventuele Derde Wereldoorlog begint dus in Limburg”, zegt Scholten. “We hopen dat het niet zo ver komt, maar laten we eerlijk zijn: liever een Russische kernbom op Limburg dan op Amsterdam.”

 
Deel dit artikel: