16 ℃

Tanja (32) geeft haar zoon alvast een zwart balkje voor het geval hij later ergens van verdacht wordt

Tanja (32) geeft haar zoon alvast een zwart balkje voor het geval hij later ergens van verdacht wordt
Foto: Shift Drive / Shutterstock.com

“Het is een schat van een jongen hoor. Echt waar. Doet het leuk op school, eet altijd zonder morren zijn groente op. Maar ik weet niet of dat zo blijft. Dat is nu gewoon nog niet te zeggen”, zegt moeder Tanja (32).

Veel ouders denken nauwelijks na over de privacy van hun kinderen. Tanja Bollendijk uit Remsbeek laat zien dat het ook anders kan. Voor het geval haar zoon M. later ergens van verdacht wordt, voorziet Tanja al zijn foto’s alvast van een zwart balkje.

“Ik ga ervan uit dat hij iets moois maakt van zijn leven, maar wat als het anders loopt?”, vraagt Tanja zich hardop af. “Steeds vaker zie je verdachten met hun hele hoofd op internet. Zelfs als ze nog niet eens veroordeeld zijn, staan ze zonder balkje op GeenStijl of Twitter. Ik wil niet dat M. dat later overkomt.”

Tanja heeft een speciaal appje, waarmee ze alle foto’s van haar zoon voorziet van een preventief zwart balkje: “Er gaat niks op Facebook zonder balkje. Gewoon voor de zekerheid. Het gaat wél om zijn privacy. Daar ben ik heel voorzichtig mee.”

Vooralsnog lijkt M. te kiezen voor een leven op het rechte pad. “Hij wil brandweerman worden. En hij is gek van vliegtuigen. Hij is natuurlijk ook pas vier”, zegt Tanja. “Maar wat er ook gebeurt, zijn privacy is veilig. Dat balkje gaat er pas af als hij ooit ergens voor veroordeeld is.”

 
Deel dit artikel: