13 ℃

Talpa komt met ‘schokkende documentaire’ over Sinterklaas

Foto: Antonie Glaser / Shutterstock.com

“Voor de buitenwereld lijkt het een onschuldig kinderfeest, maar wie achter de schermen kijkt krijgt een heel ander beeld”, zegt documentairemaker Chris Florijns.

Talpa Network brengt op 3 december een onthullende documentaire over de ware aard van Sinterklaas. De makers gingen maandenlang undercover en werden geconfronteerd met – zoals ze zelf zeggen – een heel andere Sinterklaas dan hoe de meeste mensen hem kennen. Uit veelal in het geheim gemaakte opnamen werd een documentaire samengesteld met de titel ‘Sint’.

“De beelden zijn een paar jaar geleden al gemaakt. We hebben lang getwijfeld of we dit beeldmateriaal openbaar moesten maken. Maar we vinden dat Nederland recht heeft op de waarheid. Vooral vanwege het maatschappelijk belang. Mensen moeten weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat”, aldus Florijns.

Verschillende instanties hebben geprobeerd de uitzending te verhinderen, maar de rechter besloot vorige week dat de beelden toch vertoond mogen worden. De documentaire ‘Sint’ is op dinsdag 3 december om 20:30 uur te zien op Veronica.

 
Deel dit artikel: