12 ℃

Talpa gaat toekomstige medewerkers voortaan zelf opvoeden

Foto: Valery Minyaev / Shutterstock.com / YT CC

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, gaat zich meer bemoeien met de opvoeding van jongens in ons land. Door toekomstige medewerkers van kinds af aan de juiste normen en waarden aan te leren, wil Talpa nieuwe misstanden in het bedrijf voorkomen.

Jongens vanaf 4 jaar kunnen terecht bij de nieuw op te richten Talpa Kinderopvang, waar hun wordt geleerd wat wel en niet toelaatbaar is in de omgang met meisjes. Die kennis komt van pas als ze later voor Talpa gaan werken.

Pedagoog Gerard Zilver spreekt van een stap in de goede richting: “De juiste normen en waarden leer je niet pas als je bij Talpa binnenstapt. Dat begint al tijdens de opvoeding. De opvoeding van jongens is in de eerste plaats natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders, maar kennelijk gaat dat niet goed. Daarom is het beter dat Talpa nu zelf de touwtjes in handen neemt bij de opvoeding van toekomstige medewerkers.”

Bij Talpa Kinderopvang kunnen peuters en kleuters terecht die later mogelijk bij de televisie willen werken. Ze leren onder meer de betekenis van het woord ‘nee’ en hoe je met je vingertjes van andere mensen afblijft.

 
Deel dit artikel: