23 ℃

Talibanleider geeft Van der Plas groot gelijk: “Hoop dat zij ook andere terreurorganisaties gaat steunen”

Talibanleider geeft Van der Plas groot gelijk: “Hoop dat zij ook andere terreurorganisaties gaat steunen”
Foto: Taliban / Tweede Kamer / Wiki Commons Fair use / CC BY-SA 4.0 / https://en.wikipedia.org/wiki/Hibatullah_Akhundzada#/media/File:Hibatullah_Akhundzada.jpg

KABOEL - BBB-leider Caroline van der Plas krijgt steun uit onverwachte hoek. Van der Plas ontving een steunbetuiging van de Taliban voor haar beslissing om de dreigementen van Farmers Defence Force niet af te keuren.

Caroline van der Plas werd in de talkshow Op1 gevraagd om een reactie op de zeer dreigende uitspraken van Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever aan het adres van landbouwminister Adema en NSC-Kamerlid Holman. Van der Plas weigerde de dreigementen van Van den Oever af te keuren. Dat kwam haar op stevige kritiek te staan, maar de Afghaanse Taliban waarderen de standvastige houding van Van der Plas.

“Als je vanuit de politiek dit soort dreigementen gaat afkeuren, verliezen ze hun kracht”, zegt Talibanleider Hibatullah Akhundzada. “Beleid maak je door het zaaien van angst, anders doen mensen niet wat je zegt. Dat snappen wij, dat snapt Mark van den Oever en dat snapt Caroline van der Plas. Wij zouden het fijn vinden als Caroline van der Plas ook aan andere terreurorganisaties haar steun zou uitspreken. Ze moet trouwens wel haar hoofd bedekken, maar dat terzijde.”

 
Deel dit artikel: