18 ℃

Taliban hekelen ontgroeningen Nederlandse studentenverenigingen

Foto: US Department of State / Public Domain / Wiki Commons / Wandel Guides / Shutterstock.com

Het moet afgelopen zijn met de vernederingen en geweld tijdens de kennismakingsperiodes van Nederlandse studentenverenigingen. Dit laat woordvoerder Abdul Ghani Baradar van de Taliban weten. Volgens hen zijn er veel modernere methodes om een groepsgevoel te creëren.

Vandaag werd bekend dat bij een bizar ontgroeningsritueel van de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus vier studenten zijn flauwgevallen. Tientallen anderen werden onwel. De Taliban veroordeelt met klem de vernederende ontgroeningen van studentenverenigingen en hun disputen.

“Wat bij de Groningse studentenverenigingen gebeurt, gaat werkelijk alle perken te buiten. Er zijn heel gemakkelijk manieren te vinden om saamhorigheid te vergroten of om bepaald gedrag te bevorderen. Daar zijn echt geen periodes van mensonterende vernedering voor nodig. Zo ga je niet met elkaar om”, stellen de Taliban in een persverklaring.

“Het kan en moet anders”, aldus de Taliban. “Je maakt gewoon van tevoren heel duidelijk wie je wel en wie je niet bij je clubje wil hebben. En verder stel je wat regeltjes in over welk gedrag je wenselijk acht, gecombineerd met wat kledingvoorschriften. Ze mogen best een voorbeeld aan ons nemen.”

 
Deel dit artikel: