Sywert vindt dat uitdelen jodiumpillen tegen nucleaire aanval niet opschiet: “Ik moet mijn goedheid weer in stelling brengen”

Foto: Rijdende Redactie / Shutterstock.com / YT CC

Sywert van Lienden vindt dat de Nederlandse overheid veel te lang wacht met het uitdelen van jodiumpillen tegen een mogelijke nucleaire aanval van Rusland. Hij zegt met enige terughoudendheid nogmaals zijn goedheid in te willen zetten om een ramp te voorkomen.

Weldoener Sywert van Lienden maakt zich druk om het tekort aan jodiumpillen in Nederland. De mensenvriend is bang dat een eventuele nucleaire oorlog desastreuze gevolgen zal hebben voor de Nederlandse bevolking: “Iedereen weet dat er maar één remedie is tegen nucleaire straling en dat zijn jodiumpillen. Het is dan ook te gek voor woorden dat er geen tientallen miljoenen pillen op voorraad liggen. Die boodschap zal ik dan ook groots verkondigen in alle Nederlandse kranten en talkshows.”

Volgens filantroop Van Lienden is de druk die hij via de media op Nederlandse bewindslieden gaat leggen onontkoombaar: “Ik moet de druk maximaal opvoeren om aan de onderhandelingstafel in Den Haag te komen. Als dat namelijk niet gebeurt, kan ik mijn goedertierenheid niet omzetten in klinkende en keiharde jodiumpillen. Dan proberen de heren en dames politici mij geheel onterecht weg te zetten als graaier. Dat mogen we niet laten gebeuren. Ik moet en zal Nederland redden! En als me dat onverhoopt weer 9 miljoen euro oplevert, dan is dat maar zo.”