17 ℃

Sywert verdiende slechts 9 miljoen euro aan mondkapjes: “Had makkelijk 10 miljoen kunnen zijn, maar dan wordt het graaien”

Foto: YT CC

Opiniemaker Sywert van Lienden reageerde vandaag op de mondkapjesdeal die hij afsloot met het ministerie van VWS. Hij staat nog steeds achter zijn besluit om niet het volle pond te vragen.

Sywert van Lienden heeft in het verleden weleens meningen gehad en doet ook ‘iets’ bij het CDA, maar zijn sterkste kant is toch wel zijn bescheidenheid en menslievendheid. En door die combinatie van eigenschappen kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om meer dan 9 miljoen winst te maken op een deal met mondkapjes. Of, zoals hij het zelf zegt: “Het ging hier wel om mensenlevens, dus dan is winst maken wel het laatste waar je aan denkt.”

En dus besloot Sywert dat 10 miljoen euro winst echt teveel zou zijn: “Het klinkt misschien wat soft, maar om in coronatijden meer dan 9 miljoen euro te verdienen op één deal zou ik echt vulgair vinden. Dan zou ik mijn imago van weldoener te grabbel gooien. En dat vind ik het allemaal niet waard. Want geld is natuurlijk fijn, maar het draait uiteindelijk allemaal om integriteit. Dan maar geen tweede privéjet.”

 
Deel dit artikel: