16 ℃

Sywert van Lienden stapt op bij CDA: “Ik heb steeds meer twijfels over integriteit van de partij”

Foto: YT CC

Ondernemer Sywert van Lienden heeft zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. Volgens Van Lienden heeft hij ernstige twijfels over de integriteit van de partij.

Na lang nadenken heeft Sywert van Lienden, hét gezicht van de Nederlandse mondkapjes,  besloten om een eind te maken aan zijn lidmaatschap van het CDA. Hij neemt het besluit met pijn in zijn hart: “De idealen van de partij zijn mij op het lijf geschreven, maar blijkbaar kunnen ze de idealen die ze zeggen te ondersteunen niet waarmaken. Dan is het niet meer dan logisch om de ultieme beslissing te nemen en dat is breken met het CDA.”

Volgens Van Lienden werd hij als sociaal ondernemer te vaak geconfronteerd met de huichelachtigheid van de partij: “Mijn hele leven sta ik voor integriteit, eerlijkheid en transparantie. Juist door deze waarden ben ik succesvol in wat ik doe. Iedereen zal begrijpen dat ik mijn goede naam niet te grabbel ga gooien door fouten van anderen; in dit geval het CDA. Ik hoop dat mijn beslissing tot gevolg heeft dat het CDA eens goed in de spiegel gaat kijken en een voorbeeld neemt aan mijn onkreukbare en fatsoenlijke imago. Alleen dan is er nog een toekomst voor de partij.”

 
Deel dit artikel: