18 ℃
Niets aan de hand

Sywert van Lienden: “Mijn geld was in Zwitserland gewoon op vakantie”

Sywert van Lienden: “Mijn geld was in Zwitserland gewoon op vakantie”
Foto: YT CC

Ondernemer Sywert van Lienden is boos op het Openbaar Ministerie. Het OM liet in Zwitserland en Luxemburg beslag leggen op grote sommen geld van Van Lienden.

Van Lienden wordt verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Het is dan ook niet vreemd dat zijn geld juist in Zwitserland werd aangetroffen. Dat land kent een bankgeheim, waardoor het voor de autoriteiten lastiger is om crimineel geld op te sporen. Geld dat via duistere zaken is verkregen, wordt vaak in Zwitserland gestald. Maar volgens Van Lienden is er niets aan de hand.

“Mijn geld was in Zwitserland gewoon op vakantie. Zoals iedereen moet ook mijn geld er af en toe eventjes tussenuit. Zeker na alles wat er gebeurd is”, aldus Van Lienden.

Dat er nu in Zwitserland beslag gelegd is op het geld, is volgens Van Lienden heel jammer: “Mijn geld had graag nog meer van de wereld willen zien. De Britse Maagdeneilanden, Malta, de Kaaimaneilanden en niet te vergeten Bermuda. Wat is er mooier voor geld dan daar een paar weekjes op een rekening staan?”

 
Deel dit artikel: