23 ℃

Sywert ook verdacht van witwassen… kan dat zijn reputatie schaden?

Sywert ook verdacht van witwassen… kan dat zijn reputatie schaden?
Foto: YT CC

Ondernemer Sywert van Lienden wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van witwassen. De beschuldiging is een nare vlek op het blazoen van de 31-jarige topondernemer. Moet hij zich zorgen maken over zijn reputatie?

In het dossier dat het OM over Van Lienden heeft opgesteld, staat dat Van Lienden zichzelf vanuit zijn bedrijf Relief Goods Alliance miljoenen aan dividend heeft uitgekeerd. Zo zou hij geld in handen hebben gekregen dat mogelijk voortkwam uit een misdrijf. Als de rechtbank die redenatie steunt, zou Van Lienden weleens lelijk van zijn voetstuk kunnen vallen.

Toch zal het volgens imagocoach Geesje Wondervat zo’n vaart niet lopen. “Als je zoals Sywert succesvol bent in zaken, zijn er altijd mensen die proberen je onderuit te halen. Jaloezie en afgunst spelen vaak een rol. Zodra je als ondernemer wat gaat verdienen, zijn er mensen die een graantje willen meepikken”, aldus Wondervat.

Volgens de imagocoach hoeft Van Lienden zich voorlopig nog geen zorgen te maken: “Hij heeft tijdens de coronacrisis ongelofelijk veel sympathie opgebouwd. Dat raak je echt niet zomaar kwijt. Maar zo’n beschuldiging is natuurlijk niet fraai. Zoiets blijft toch aan je kleven. Er zullen nu vast mensen zijn die zijn integriteit in twijfel gaan trekken.”

 
Deel dit artikel: