18 ℃
Felle kritiek op minister

Sywert helemaal klaar met De Jonge: “Onbetrouwbare leugenaar”

Foto: YT CC

Ondernemer Sywert van Lienden is volgens zijn naasten helemaal klaar met minister Huge De Jonge. Volgens de mondkapjeskoning is De Jonge een leugenaar zonder schaamte.

In de Tweede Kamer vocht Hugo de Jonge donderdag voor zijn politieke leven. Hij moest diep door het stof om zijn ministerschap te redden en overleefde ternauwernood een motie van wantrouwen. Sywert van Lienden vindt het ongelooflijk dat De Jonge überhaupt nog de kans kreeg om zich te kunnen verdedigen. Volgens Sywert is het inmiddels wel duidelijk dat De Jonge onbetrouwbaar en niet integer is.

Sywert meent dat hem inmiddels wel de schellen van de ogen zijn gevallen als het om Hugo de Jonge gaat: “Ik had ooit een hoge pet van hem op. Ik vond hem zelfs zo aardig dat ik tientallen appjes per dag naar hem stuurde. Ik was zijn grootste fan.”

Maar inmiddels is Sywert klaar met De Jonge: “Hugo heeft mij nooit gesteund toen duidelijk werd dat ik per ongeluk negen miezerige miljoentjes had overgehouden aan mijn immense inspanning om Nederland van de ondergang te redden. Sterker nog, hij veroordeelde mijn alleszins redelijke onkostenvergoeding. Dan ben je in mijn ogen een onbetrouwbaar sujet die het absoluut niet goed voor heeft met ons land.”

 
Deel dit artikel: