“Syrië vindt hij interessanter dan de Efteling”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Ffolas – Bwb Studio – Nieuwspaal

Nu de pretparken dicht blijven de bekende vakantielanden nog geen toeristen ontvangen, zoeken veel Nederlanders een alternatieve vakantiebestemming. Eric van Lemele trekt met zijn zoontje Skip door het voormalige kalifaat in Syrie.

“Ik wil hem graag een stukje oorlogservaring meegeven. Welke baby gaat nou backpackend door Syrië? Zo’n reis is veel interessanter dan de Efteling”, motiveert Eric.

Hoewel de strijders van IS veel terrein hebben verloren, is de oorlog in Syrië nog lang niet voorbij. Eric van Lemele, in het dagelijks leven salesmanager, bevindt zich momenteel vlakbij de frontlinie. In zijn rugzak zit zijn zoon Skip, net tien maanden oud. “In Raqqa gierden de kogels vlak langs zijn hoofdje. Een onvergetelijke en leerzame ervaring voor zo’n knulletje”, vertelt zijn vader trots.

Want juist het opvoedkundige aspect van de reis vindt Eric belangrijk. “Veel ouders willen dolgraag naar de Efteling, maar wat voor wereldbeeld krijgt zo’n kind daar? Dan gaat hij denken dat de wereld bestaat uit elfjes, Langnek en kabouters. Hier in Syrië krijgt hij geen sprookjes. Hier leert hij de échte wereld kennen. Levenservaring, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Over vier weken zijn Eric en Skip weer in Nederland. “Dan gaan we nog een lang weekend naar Almere. Daar zie ik erg tegenop, maar dat hoort nou eenmaal ook bij de wereld waarin hij leeft.”

 
Deel dit artikel: