22 ℃
Blijk van goede wil

Sympathieke actiegroep Farmers Defence Force organiseert voorlopig geen keiharde, levensgevaarlijke acties

Sympathieke actiegroep Farmers Defence Force organiseert voorlopig geen keiharde, levensgevaarlijke acties
Foto: Jan van Dasler / Shutterstock.com

Farmers Defence Force zal de komende tijd geen keiharde acties organiseren waarbij het land wordt platgelegd en mensen in gevaar worden gebracht. Volgens de sympathieke voorman Mark van den Oever gaat het om een ‘blijk van goede wil’. 

Als blijk van goede wil zal Farmers Defence Force geen luchthavens of snelwegen blokkeren. Ook zal de actiegroep geen asbest op de weg laten storten. Tevens zullen de boeren, als blijk van goede wil, voorlopig geen distributiecentra meer platleggen, geen onschuldige burgers hinderen, geen dingen in brand steken en geen mensen bedreigen en/of intimideren.

Het sympathieke gebaar van Farmers Defence Force krijgt navolging van andere belangenverenigingen. Zo heeft ook de Nederlandse Vereniging van Verkeersvliegers, als blijk van goede wil, voorlopig geen plannen om de samenleving te ontwrichten. De Branchevereniging Banketbakkers zal, als blijk van goede wil, in ieder geval de rest van het jaar geen autobanden in brand steken en de Belangengroep Huisvrouwen garandeert dat ze – in ieder geval voorlopig – geen kankerverwekkend materiaal op de A50 zal dumpen. Volgens de huisvrouwen gaat het om ‘een eerste handreiking’.

 
Deel dit artikel: