17 ℃

Suzanne (27) werd een jaar lang geen coach: “Het was af en toe echt moeilijk”

Suzanne (27) werd een jaar lang geen coach: “Het was af en toe echt moeilijk”
Foto: Maruco / Shutterstock.com

Steeds meer Nederlanders worden coach. Toch lukt het een enkeling om de verleiding te weerstaan. Suzanne van der Krilling werd een heel jaar lang geen coach.

Begin 2022 werd Suzanne door haar werkgever ontslagen. “Het was op dat moment natuurlijk logisch om online coach te worden, net als iedereen. Het was heel verleidelijk om een website te maken met een of ander lulpraatje over mindset en een zogenaamde cursus over succes en empowerment”, vertelt ze.

Toch lukte het Suzanne om iets nuttigs te gaan doen. Ze werkte een jaar lang als helpdeskmedewerker bij een grote zorgverlener: “Dat was niet makkelijk hoor. Af en toe was het echt lastig om niet mijn baan op te zeggen en een e-book te schrijven over verbinding met je innerlijke kracht. Vooral omdat al mijn vriendinnen wel gewoon coach werden.”

Suzanne zette haar eigen ervaringen om in een online cursus: “Ik leer vrouwen om te vechten tegen de neiging om coach te worden. In een online cursus van vijf weken leren mijn cursisten hoe ze een échte baan kunnen vinden en dat ze godverdomme gewoon moeten werken voor hun geld.”

 
Deel dit artikel: