18 ℃

Suzanne (28) is nu gevaccineerd tegen corona én tegen apenpokken

Suzanne (28) is nu gevaccineerd tegen corona én tegen apenpokken
Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders die daarvoor zijn uitgenodigd een vaccinatie krijgen tegen apenpokken. De 28-jarige Suzanne Peffe stond vooraan.

“Als kind was ik al gefascineerd door vaccinaties”, vertelt ze. “Ik was al gevaccineerd tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio, hib, de bof, mazelen, rode hond, papilloma, meningokokken en corona. En vanaf vandaag dus ook apenpokken”, zegt Suzanne trots.

Niet iedereen krijgt het apenpokkenvaccin, merkte Suzanne: “Je moet bij het Centrum Seksuele Gezondheid bekend zijn als iemand met een verhoogd risico op soa’s, bijvoorbeeld omdat je veel wisselende seksuele contacten hebt. Die had ik nog niet, dus daar heb ik in de afgelopen weken keihard aan gewerkt.”

Het vaccin gaf Suzanne een flinke opkikker. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal: “Het feit dat ik nu ook apenpokken kan weerstaan voelt heel fijn. Qua carrière, sociale ontwikkeling en intelligentie was ik altijd al beter dan anderen. Maar nu ben ik ook lichamelijk superieur. Ik ben een soort supermens. Dat klinkt misschien raar, maar het is wel zo.”

Suzanne is trots op haar goedgevulde vaccinatiepaspoort. Toch is ze nog niet uitgeprikt: “Ik wil heel graag nog gevaccineerd worden tegen TBC. En in september reis ik naar Djibouti. Want als je daar naartoe gaat, mag je de hepatitusprik.”

 
Deel dit artikel: