16 ℃

Susan (23) was in de buurt van iemand die misschien corona heeft

Foto: Alessandro de Leo / Shutterstock.com

CoronaMelder is de naam van de veelbesproken Nederlandse corona-app. CoronaMelder kan je een seintje geven als je contact hebt gehad met iemand die misschien het coronavirus heeft. Susan Weerselo (23) kreeg zo’n seintje. 

Maandagmiddag veranderde Susans leven in een nachtmerrie. Terwijl ze nietsvermoedend een paar boodschappen deed, begon haar telefoon te piepen. Ze kreeg een waarschuwing van de CoronaMelder. “Het was alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Ik ben direct naar huis gegaan en heb urenlang gehuild, heel hard gehuild”, vertelt ze.

Na die verschrikkelijke melding staat Susans leven totaal op zijn kop: “De eerste tijd worstelde ik met heel veel vragen: wie was het? Wat als ik ziek word? Nu is het rustiger in mijn hoofd. Ik heb het geaccepteerd. Ik kijk wel anders tegen het leven aan, nu ik weet dat ik in de buurt ben geweest van iemand die misschien corona heeft. Mijn baan heb ik opgezegd. Mijn carrière interesseert me niet meer. Ik haal mijn geluk nu uit dingen die ik voorheen vanzelfsprekend vond. Liefde, de zonsopkomst, een zingende merel. Ik probeer heel bewust te genieten van elke dag die ik nog heb.”

 
Deel dit artikel: