19 ℃

Supporters niet welkom bij openhartoperatie Gerdie Doeselaere

De openhartoperatie van Gerdie Doeselaere (61) in het VUmc wordt volgend weekend in een lege operatiekamer afgewerkt. De medische tuchtcommissie straft zo de fans van het VUmc voor hun wangedrag van afgelopen weekend. Tientallen aanhangers hieven toen kwetsende spreekkoren aan tijdens een niertransplantatie en gooiden met vuurwerk naar de chirurgen.

Foto: Pressmaster / Shutterstock.com

Het VUmc laat weten de beslissing van de tuchtcommissie te betreuren: “We vinden het jammer dat mensen die graag op hun vrije dag een hartoperatie bijwonen het slachtoffer worden van een paar rotte appels in onze harde kern. De publieke operaties zijn een groot feest en juist een openhartoperatie hoort open toegankelijk te zijn, de naam zegt het al.”

De patiënt, Gerdie Doeselaere, vindt het jammer dat ze in zo’n sfeerloze ambiance onder het mes moet: “Dan word ik nog liever geopereerd voor dat bioscooppubliek van het Lucas Andreas. Het liefst lig je natuurlijk op een kolkende OK, dat geeft je vleugels. Ik had mijn debuut in het VUmc anders voorgesteld, maar ga toch mijn best doen er zoveel mogelijk van te genieten.”

 
Deel dit artikel: