16 ℃

Organisatoren superspreader evenementen hard geraakt door coronamaatregelen

Foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Vanwege het snel toenemende aantal coronabesmettingen heeft het kabinet strengere coronamaatregelen afgekondigd. De horeca moet ’s avonds eerder dicht en grote evenementen kunnen niet doorgaan. Een klap in het gezicht van de organisatoren van de zogenoemde ‘superspreader events’.

Het podium was al opgebouwd, de biertaps stonden al klaar. Twaalf uur voor de start van het Fever Festival in Strielwouden kreeg organisator Bart Uittenwater te horen dat het niet door mag gaan. “Ik kon wel janken”, vertelt hij. “Meer dan een jaar heb ik eraan gewerkt. Als het dan op het laatste moment wordt afgelast, dan is dat heel, heel zuur.”

Teleurgesteld leidt Uittenwater ons rond over het festivalterrein, dat inmiddels weer wordt afgebouwd. “Dit had het grootste superspreader festival van Europa moeten worden. Zestigduizend jongeren zouden hier drie dagen uit hun dak gaan met 46 artiesten uit binnen- en buitenland. Er was zelfs een speciale tent waarin stomdronken bezoekers elkaar in het gezicht konden hoesten”, vertelt de organisator.

Uittenwater is teleurgesteld, maar vooral heel erg boos: “We hebben een half miljoen geïnvesteerd in dit festival, maar uiteindelijk is er niemand besmet. En dat allemaal door dat zwabberende coronabeleid van het kabinet. Op deze manier gaat de hele superspreaderbranche kapot.”

 
Deel dit artikel: