12 ℃

Supermarkten niet onder de indruk van meer stelende klanten: “Verhalen we gewoon op de fatsoenlijke klant”

Supermarkten niet onder de indruk van meer stelende klanten: “Verhalen we gewoon op de fatsoenlijke klant”
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

In supermarkten wordt steeds vaker gestolen door klanten. De supermarkten zelf maken zich niet druk. Het eventuele verlies kan altijd worden doorberekend aan de fatsoenlijke klanten.

In 2022 is aanzienlijk meer gestolen in supermarkten dan het jaar ervoor. Volgens retailspecialist Marshoek is gemiddeld in iedere winkel voor 66.300 euro aan spullen niet afgerekend, een toename van 20.000 euro. Voor 2023 verwacht men een nieuwe toename. Volgens specialisten is de hoge inflatie en het massale gebruik van zelfscans debet aan het stelen. Toch zeggen supermarkten zich niet echt zorgen te maken.

“Diefstal is van alle tijden”, zegt woordvoerder Siebe Halinga namens de Vereniging Overkoepelende Supermarkten. “Uiteraard zijn we er niet blij mee, maar het is een maatschappelijke trend en wij gaan die niet keren. Wij willen die overigens ook niet keren. Wij kijken jaarlijks naar het verlies dat wij lijden en verrekenen dat in de prijs van onze producten. Bij deze wil ik dan ook alle fatsoenlijk klanten bedanken voor hun medewerking. Eerlijkheid is weliswaar duurder, maar duurt ook het langst.”

 
Deel dit artikel: