15 ℃

Supermarkt wil meer volwassenen verleiden met ongezond eten

Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Supermarkten richten zich met ongezonde voedingsmiddelen te veel op kinderen. Dat zegt kinderrechtenorganisatie Unicef na onderzoek. Meerdere supermarkten beloven hun beleid te herzien.

Veel van de producten in Nederlandse supermarkten zijn niet gezond, terwijl ze volgens Unicef juist voor kinderen in de markt gezet worden. Met vrolijke figuurtjes op de verpakking worden kinderen verleid tot ongezonde keuzes. “Unicef heeft gelijk”, geeft supermarktmanager Wolter Haaks toe. “Veel ongezonde producten zijn inderdaad gericht op kinderen. De volwassenen vergeten we weleens.”

Haaks belooft voortaan ook volwassenen te verleiden met snoep, zoete toetjes en chocola: “Het is een misverstand dat alleen kinderen graag ongezond eten. Ook volwassenen trekken ’s avonds graag een zak chips leeg. Unicef heeft daar volkomen gelijk in.”

Supermarkten beginnen vandaag met het herinrichten van de schappen, zodat ongezonde producten meer in het zicht van volwassenen komt. Haaks: “We kunnen niet garanderen dat niemand meer met snoeptomaatjes of een komkommer de winkel uit loopt, maar we gaan ons best doen. En ik dank Unicef voor de opbouwende kritiek.”

 
Deel dit artikel: