17 ℃

Mooi gebaar: supermarkt verdubbelt prijzen

Minister Schouten is bezorgd over de absurd lage prijzen van eten. “In de jaren ’70 waren wij ongeveer 20 procent van ons inkomen kwijt aan voedsel. Dat is nu 10 tot 12 procent. Voedsel is ongelofelijk goedkoop geworden”, aldus de minister.

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

De minister onderzoekt mogelijkheden om boodschappen duurder te maken voor de consument. Een hogere prijs is noodzakelijk. “Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen”, zei ze vanmorgen in het Algemeen Dagblad.

Gelukkig nemen veel supermarkten zelf al maatregelen om het probleem aan te pakken. Een supermarkt in Strielwouden heeft de prijzen vanmorgen onmiddellijk verdubbeld. “De minister heeft gelijk: boodschappen zijn veel te goedkoop. Wij hebben dat probleem lang niet willen zien”, zegt supermarktmanager Wolter Haaks. “Altijd maar stuntaanbiedingen en zo. Dat wíllen klanten helemaal niet. Klanten willen betalen. En veel. Wie ben ik dan om de prijzen laag te houden?”

In de supermarkt van Haaks kost een bloemkool nu 8 euro. “Ja, dat is natuurlijk nog lang niet duur genoeg, maar we doen ons best”, zegt hij. “En aan de kassa mag een klant best een beetje meer betalen hoor. Daar doen wij niet moeilijk over.”

 
Deel dit artikel: