22 ℃

Supermarkt gaat personeel zwaarder bewapenen

Supermarkt gaat personeel zwaarder bewapenen
Foto: Ellyy / Shutterstock.com

AMSTERDAM - “Eén van onze medewerkers draagt nu een halfautomatisch handvuurwapen, maar we zeggen uiteraard niet wélke medewerker”, zegt supermarktmanager Wolter Haaks. Omdat klanten steeds agressiever worden, heeft de supermarkt besloten om het personeel zwaarder te bewapenen.

Steeds vaker hebben supermarktmedewerkers te maken met agressieve klanten. Daarom besloot Albert Heijn eerder al om medewerkers geen naambordje meer te laten dragen. “Wij zijn helaas al een stap verder”, zegt supermarktmanager Wolter Haaks.

“Onze medewerkers laten zich niet langer uitschelden of beledigen. In onze supermarkt geldt sinds kort een zero-tolerance-beleid, waarbij vakkenvullers direct naar de wapens zullen grijpen als een klant vervelend wordt”, aldus Haaks.

Oorlog

De supermarktmanager toont een busje pepperspray. “Meestal is dit voldoende om de klant uit te schakelen. Mocht de klant desondanks doorvechten, dan kan onze medewerker zichzelf verdedigen met de taser”, vertelt hij. “Toch zien we helaas steeds vaker dat klanten weer opstaan. Daarom hebben we moeten besluiten om onze medewerkers nog zwaarder te bewapenen. Als de klant oorlog wil, dan kan hij het krijgen. Hij begon.”

Kogelregen

Een halfautomatisch handvuurwapen is volgens de supermarktmanager niet het enige hulpmiddel dat medewerkers kunnen gebruiken om vervelende klanten op afstand te houden: “Verspreid in de winkel hebben we diverse zichtbare én onzichtbare wapens moeten monteren. Dat was een flinke investering, maar helaas wel noodzakelijk in onze strijd tegen de klant. Als het moet, kunnen we elke klant direct uitschakelen met een helse kogelregen. Een geruststellende gedachte. We hopen dat boodschappen doen hierdoor een fijne en vooral veilige ervaring blijft.”

 
Deel dit artikel: