27 ℃

Super League krijgt concurrentie: RKC, Emmen, Telstar en Helmond Sport beginnen eigen toernooi

Foto: YT CC

Twaalf grote Europese clubs hebben laten weten een eigen Super League te willen oprichten om meer geld te kunnen opstrijken. Dit initiatief kan rekenen op zware concurrentie vanuit verschillende Nederlandse provincieclubs.

In het geniep hebben de afgelopen maanden meerdere Nederlandse provincieclubs gewerkt aan een plan om de reguliere Nederlandse competitie te verlaten. Zij willen meer geld ophalen uit sponsoring door zich af te splitsen in de zogenaamde Province League. Initiator en voorzitter van Helmond Sport Philippe van Esch legt uit wat de precieze bedoeling is van deze nieuwe competitie: “We gaan elke week tegen elkaar voetballen en de mensen kunnen daarvoor een kaartje kopen. Op die manier willen we uitgroeien tot een speler van formaat.”

Maar denkt Van Esch echt dat deze Provence League iets gaat opleveren? Als de mensen moeten kiezen tussen Liverpool – Real Madrid, of RKC – Telstar zal iedereen toch kiezen voor de grote namen en de beste spelers? “Dat vind ik een te eenvoudige voorstelling van zaken”, zegt Van Esch strijdlustig. “Zo zullen wij onze wedstrijden spelen op dinsdag, woensdag en donderdag om 03:30 uur in de ochtend. Daardoor kunnen alle stukadoors, schilders en andere bouwvakkers nog net voordat ze aan de slag gaan een wedstrijdje meepikken. Met dit USP (unique selling point, red.) denken wij niet alleen de concurrentie te kunnen aangaan met de Super League, maar deze op termijn zelfs te overschaduwen.”

 
Deel dit artikel: