17 ℃

Suikerfeest is ramp voor gebit

Enkele duizenden moslims vieren momenteel het Suikerfeest. Het Verbond van Tandartsen Nederland (VTN) maakt zich grote zorgen. “Het is verwoestend voor je gebit, dat Suikerfeest. Ik raad het iedereen af”, aldus tandarts Gerben van Akkeren.

suikerfeest-is-ramp-voor-gebitTandarts Van Akkeren is verbonden aan het VTN en waarschuwt moslims voor het Suikerfeest. “Het klinkt lekker en onschuldig, een Suikerfeest, maar je gebit is na al die zoetigheid volledig vernield. Dagenlang wordt zoete troep gegeten en niemand denkt na over de gevolgen voor het gebit. En dan heb ik het nog niet eens over de calorieën.”

Het Verbond van Tandartsen Nederland heeft een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer. Wanneer de Tweede Kamer zich achter de noodkreet van het VTN schaart, kan dat gevolgen hebben voor het Suikerfeest. “Een verbod zit er niet in, maar ontmoedigen kan wel. Een billboard-campagne of zo”, laat Kamerlid Freek Hollevoet weten in een eerste reactie.

Tandarts Van Akkeren bereidt zich voor op grote drukte in zijn praktijk. “Er zijn meer dan 1 miljoen moslims in Nederland. Moet je je indenken hoeveel vullingen, bruggen en kronen dat gaan worden! Het liefst zie ik een verbod op het Suikerfeest. Maar ja, de vrijheid van godsdienst hè?”

 
Deel dit artikel: