24 ℃

Succes van topondernemer Sywert van Lienden lijkt ineens voorbij: “Al ruim een jaar geen mondkapje verkocht”

Succes van topondernemer Sywert van Lienden lijkt ineens voorbij: “Al ruim een jaar geen mondkapje verkocht”
Foto: YT CC

Hoe gaat het nu met Sywert van Lienden? Na zijn veelbelovende start in de zakenwereld lijkt er van zijn aanvankelijke succes nog maar weinig over. Bedrijfsdeskundigen maken zich zorgen over de financiële situatie van de jonge, talentvolle ondernemer. 

Van Lienden dwong enkele jaren geleden nog volop respect af in de zakenwereld met een zeer lucratieve deal met de overheid. In enkele maanden verdiende hij ruim 9 miljoen euro. Maar de droomstart lijkt voor de ambitieuze ondernemer geen vervolg te hebben gekregen.

“In het afgelopen jaar heeft Van Lienden niet één mondkapje verkocht. Zoveel pech wens je niemand toe”, zegt bedrijfsdeskundige Ton Houthaeler. “Natuurlijk, de pandemie is voorbij, maar Van Lienden zou nu zaken kunnen doen met ziekenhuizen, tandartsen en medisch specialisten. Om de een of andere reden wil niemand meer met hem in zee.”

De vraag is waar Van Lienden terechtkan nu zijn inkomsten zijn opgedroogd. Houthaeler ziet het somber in: “Als je zakelijk succesvol bent, staat de overheid vooraan in de rij met allerlei belastingaanslagen. Maar zodra het wat minder gaat, word je volledig aan je lot overgelaten. Er bestaat voor ondernemers geen sociaal vangnet, zelfs niet voor schrijnende gevallen als de heer Van Lienden. Eigenlijk is het schandalig dat de overheid hardwerkende ondernemers zo in de steek laat. Dat voelt heel oneerlijk.”

 
Deel dit artikel: