21 ℃

Succes van The Passion verder uitgebuit: Er wordt gewerkt aan een boekbewerking

Foto: YT CC

De uitzending van The Passion op Witte Donderdag werd weer erg goed bekeken. De populariteit van het tv-programma is zelfs zo groot dat er momenteel wordt gewerkt aan een boekbewerking.

Voor de twaalfde keer werd op Witte Donderdag het tv-programma The Passion uitgezonden. Vanwege het succes van de televisie-uitzending is een Passion in boekvorm dan ook een logisch vervolg.

Het boek zal door meerdere auteurs worden geschreven. Een opmerkelijke beslissing, maar volgens de producer van het programma was het een beslissing die heel natuurlijk aan ze werd meegedeeld: “Het leek wel of iets of iemand van hogerhand liet weten dat we meerdere schrijvers moesten vragen voor dit project. Dat klinkt misschien vreemd, maar we hebben het gevoel dat het programma zoveel meer is dan alleen maar een goedkope tranentrekker.”

Aan inspiratie hebben de schrijvers dan ook geen gebrek. Volgens Johannes, een van de schrijvers van het boek, zitten alle schrijvers in een soort trance te schrijven: “Het lijkt wel alsof we een heilige missie hebben. Dat er meer is in het leven dan een lullig tv-programmaatje. Het klinkt wellicht wat hoogdravend, maar we hebben allemaal het gevoel dat we geschiedenis aan het schrijven zijn.”

 
Deel dit artikel: