19 ℃

Studentes Priscilla (19) en Nicolette (20) beoordelen zomaar uw uiterlijk

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Priscilla Voscams (19) en Nicolette Pols (20) gaan volgende week de straat op om mensen zomaar te beoordelen op hun uiterlijk. Beide dames studeren aan de Groningen Fashion Academy en weten precies waaraan knappe mensen moeten voldoen.

Het idee voor de ludieke actie ontstond bij toeval. “Wij spraken een jongen op straat aan op zijn flaporen. Hij was stomverbaasd, omdat nog nooit iemand dat tegen hem gezegd had. Terwijl er natuurlijk best wat aan te doen is”, vertelt Nicolette.

De studentes zijn volgende week te vinden in Amsterdam, Den Haag en Groningen. “We houden op straat willekeurig mensen aan en vertellen wat er beter kan aan hun uiterlijk. Daarbij letten we op de kleinste details. Een buikje, verkeerde bril, hangende oogleden of dun haar: wij geven een eerlijk oordeel”, zegt de blonde Priscilla. “En we zeggen er ook bij wat ze er aan kunnen doen”, vult Nicolette aan. “Vaak is een andere outfit al voldoende, maar soms moeten mensen echt naar een cosmetisch chirurg.”

Priscilla en Nicolette vragen geen geld voor hun service. “Nee hoor, dit doen we gratis. We willen de wereld gewoon een beetje mooier maken, met minder lelijke mensen.”

 
Deel dit artikel: