21 ℃

Studenten Vindicat helemaal klaar met klagende Groningers

Foto: Hindrik Johannes de Groot / Shutterstock.com

Wat een gezellige Vindicat-fuif had moeten worden om het weekend mee in te pilzen, veranderde in een ware hel  voor de studenten vanwege de vele klachten van omwonenden.

De leden van de studentenvereniging zouden niet alleen geluidsoverlast veroorzaakt hebben, ook werd hen verweten een stadsbus te hebben vernield en ze zouden zwerfvuil gedumpt hebben op een naburig recreatiestrand.

De Groningse studente Florine Lemmenhoff is het gedoe omtrent Vindicat helemaal zat: “Dan lig je na een lekker avondje met een zware kater in je nest en word je de hele dag lastiggevallen door allerlei gore boze laagopgeleiden die studentencultuur niet snappen. Zoek een leven, paupers. Ik heb hoofdpijn”, schreeuwt ze met een overslaande stem.

De studenten zijn het aanhoudende geklaag van buurtbewoners, busvervoerders, horeca-ondernemers, zaalverhuurders, autoriteiten en de gemeente spuugzat: “Wat weten die arbeiders nou van feesten? Voor ons is zo’n fuif gewoon een saaie bende zonder wat ludiek vandalisme. Heb jij enig idee hoe leuk het is om een stadsbus te slopen? Nee?! Nou dan”, zegt ze schor.

Ook over het zwerfvuil is studente duidelijk: “Wij als hoogopgeleiden hebben gewoon heel andere prioriteiten. De gemeente heeft hier toch arbeiders met van die hesjes voor? Mijn vader betaalt de factuur wel als dat geld kost. Het gaat mij ook niet om het geld, maar om het principe. Laat ons met rust als we allemaal teringbrak zijn.”

 
Deel dit artikel: