18 ℃

Student maakt einde aan hongersnood in Afrika

De 18-jarige Elco Ombrigt werkt aan een ambitieus plan tegen de hongersnood in Afrika. Als het plan slaagt, hoeft niemand op het Afrikaanse continent nog honger te hebben.

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Miljoenen Afrikanen lijden honger. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO sterven jaarlijks honderdduizenden Afrikanen door ondervoeding. Volgens Elco Ombrigt uit Groningen is dat helemaal niet nodig. Hij werkt aan een plan waarmee de hongersnood in Afrika voorgoed gestopt kan worden.

De student kwam op het idee in een restaurant in zijn stad. “Daar kun je onbeperkt spareribs eten. Als je het bord leeggegeten hebt, bestel je gewoon een nieuwe portie. Totdat je geen honger meer hebt”, vertelt Elco. “Dat zette me aan het denken. Als het in Groningen kan, moet het toch ook in Afrika kunnen?”

Elco wil in Afrika vierhonderd restaurants bouwen waar onbeperkt spareribs gegeten kunnen worden. “Wie na één portie nog steeds honger heeft, bestelt gewoon bij. Net zo lang tot de hongersnood is opgelost”, legt de slimme student uit. “En je bent nooit meer kwijt dan vijftien euro, exclusief drankjes. Dat is het mooie aan dit plan.”

 
Deel dit artikel: