17 ℃

Strategische kiezer twijfelt nog tussen 4-3-3 en 5-3-2

Strategische kiezer twijfelt nog tussen 4-3-3 en 5-3-2
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Bij de Tweede Kamerverkiezingen is de strategische kiezer dit keer belangrijker dan ooit. Maar welke strategie gevolgd moet worden, is nog volop onderwerp van discussie.

Strategisch stemmen is makkelijker gezegd dan gedaan. De strategie heeft namelijk grote gevolgen voor de toekomst van ons land. Volgens André Lichtvoet uit Vlaardingen is het belangrijk om een gematigde strategie te volgen: “Laten we zorgen dat we niet als malloten richting de afgrond rennen. Eerst de verdediging op orde en daarna eens kijken welke stappen voorwaarts we kunnen zetten. Ik kies dus vol overtuiging voor een gedegen 5-3-2 strategie.”

Jolanda Toornstra uit Diemen gelooft juist dat een aanvallende strategie beter past bij ons land: “We moeten nu de koe bij de hoorn vatten. Niet achteroverleunen en hopen op een spaarzame counter. Nee, we moeten met een typische linksbuiten en met aanvallende intenties de problemen tackelen. Om een rooskleurige toekomst veilig te stellen moeten we scoren. Het 4-3-3 systeem past daar uitstekend bij.”

 
Deel dit artikel: