Stormschade claimen wordt moeilijk nu Rutte zegt ‘geen actieve herinnering’ te hebben aan storm

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nog geen etmaal na de storm Eunice is er een nieuwe tegenslag voor Nederlanders die schade hebben geleden. Premier Rutte laat namelijk weten geen enkele actieve herinnering te hebben aan de storm.

Tot ieders verbazing liet premier Mark Rutte vanochtend weten dat hij zich niet actief kan herinneren dat er een storm over Nederland heeft geraasd. Dit heeft tot gevolg dat ook de verzekeringsmaatschappijen twijfelen of er wel een storm is geweest: “Gisteren legden eigenlijk alle maatschappijen zich erbij neer dat Nederland door een fikse storm was geraakt, maar door de woorden van onze premier gaan ook wij twijfelen. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat alle schade die is gemeld een poging is tot oplichting”, aldus een woordvoerder van de Unie van Verzekeraars (UVV).

Premier Rutte is zich van geen kwaad bewust: “In het verleden is het vaker voor gekomen dat ik me vergist heb in mijn herinneringen. Niet vaak uiteraard, maar heel soms overkomt het mij. Ik kan me voorstellen dat de verzekeringsmaatschappijen blind varen op mijn herinnering, maar toch vind ik dat niet helemaal kies. Laat ze zelf maar onderzoeken of er wel of niet een storm was. Mij persoonlijk staat daar niets van bij.”

 
Deel dit artikel: