18 ℃

Storm zondag live te zien op grote schermen

Foto: FCG / Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

In verschillende plaatsen is het noodweer van zondag te volgen via grote videoschermen. Onder meer in Katwijk, Vlissingen en Medemblik zijn videoschermen neergezet. In totaal worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht.

“Ik ben er trots op dat we de mensen live van het pleurisweer kunnen laten meegenieten”, zegt organisator Freek Repping. “Het was nog best lastig om op het laatste moment de videoschermen te regelen, maar samen met de vrijwilligers hebben we het voor elkaar gekregen.”

De storm Ciara trekt vanaf zondagmiddag over ons land. Via de videoschermen is het verloop van de storm live te volgen. Repping: “Omdat het live is, weten we niet precies wat er gaat gebeuren. Dat maakt het juist zo spannend. We hopen natuurlijk op een groot spektakel. Afgewaaide daken, omvallende bomen en misschien zelfs een paar doden. Mensen willen dat toch graag zien.”

De organisatie hoopt vooral dat het evenement doorgaat. Ook voor de storm van 8 augustus 2017 waren videoschermen geplaatst, maar toen moest het evenement worden afgeblazen vanwege het weer.

 
Deel dit artikel: