23 ℃

Storm raast over Nederland: koninklijk gezin uit voorzorg naar Griekenland

Foto: Adomas Daunoravicius / Shutterstock.com / RVD / Paul Tolenaar

In verband met de storm Eunice zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen uit voorzorg naar Griekenland gevlogen.

Vrijdagochtend vertrok het regeringstoestel met aan boord het koninklijk gezin naar het Griekse schiereiland Peloponnesos, waar de koning een vakantiehuis bezit. Vanaf het terras bij zijn privévilla heeft de koning de storm in Nederland gevolgd.

De storm Eunice was de zwaarste storm in jaren. Plaatselijk kwamen windstoten voor van meer dan 130 kilometer per uur. “In Griekenland zijn de weersomstandigheden veiliger voor de koning. Daar is het lekker zonnig, windstil en bijna 20 graden”, aldus een woordvoerder.

Het is niet voor het eerst dat de koning bij dreigend onheil halsoverkop naar het buitenland vertrekt. Ook op het hoogtepunt van de coronapandemie, vorig jaar, vertrok koning Willem-Alexander naar Griekenland. “Uiteraard kan de koning, als staatshoofd, geen enkel risico nemen”, laat de woordvoerder weten. “Vanaf zijn vakantieadres wenst Zijne Majesteit de Nederlandse bevolking veel sterkte toe.”

 
Deel dit artikel: