18 ℃

Storm Evert raast over het land: vanavond bijeenkomst van slachtoffers

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

Vanavond vindt een speciale bijeenkomst plaats voor slachtoffers van de storm Evert. Slachtoffers kunnen er terecht voor hulp en psychische bijstand.

De storm Evert raasde donderdag over ons land. Hoewel er geen noemenswaardige schade is, zijn de psychische gevolgen groot. “Veel mensen hebben windstoten gehoord. Dat kan een enorme impact hebben. Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen na zo’n gebeurtenis behoefte hebben aan een gesprek”, zegt hulpverlener Elkelien Pitjes.

Slachtoffers en gedupeerden kunnen vanavond terecht in sporthal De Hanekamp. Een team van gespecialiseerde hulpverleners staat klaar om mensen te woord te staan. “Na een ramp als deze is opvang heel belangrijk”, aldus Pitjes. “De storm was voor veel mensen een traumatische ervaring. Blijf er niet mee rondlopen, maar praat het van je af. Dat helpt enorm bij het verwerkingsproces.”

De bijeenkomst begint om 19:00 uur. Als de weersomstandigheden het toelaten, volgt daarna een tocht langs huizen die een dakpan hebben verloren, alwaar bloemen worden gelegd en gedichten worden voorgedragen.

 
Deel dit artikel: