17 ℃

Storm Corrie teistert Nederland

Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

“Ja, natuurlijk was ik bang. Ik woon al veertig jaar aan de kust, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Nu ben ik vooral dankbaar. Dankbaar dat ik dit heb mogen overleven.” Ria Beijlehakker (62) werd vol door de storm Corrie geraakt.

Storm Corrie raasde maandag met enorme windsnelheden over ons land. Langs de kust was de storm het hevigst. Voor zover bekend zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen. Wel zijn veel mensen geschrokken.

Ria Beijlehakker liet nietsvermoedend de hond uit. “Ik was nog maar een paar meter van huis toen het misging. Een windvlaag raakte mij vol in het gezicht”, vertelt ze, nog natrillend van de schrik. “Ik voelde hoe mijn jas opzij werd geblazen. Volgens het weerbureau stond er windkracht 8, maar het voelde als een orkaan. Op dat moment schieten allerlei dingen door je hoofd. Ik dacht aan mijn kleinkinderen. Ik zou het vreselijk vinden als zij zonder oma moeten opgroeien.”

Inmiddels zit Ria weer veilig binnen. Langzaam komt het besef van wat haar is overkomen. “Mijn man heeft me fantastisch opgevangen”, zegt ze. “Natuurlijk ben ik heel erg geschrokken, maar ik ben vooral blij dat ik dit kan navertellen. Als ik een dakpan op mijn hoofd had gekregen, dan had ik hier misschien niet meer gezeten. Het leven heeft mij een tweede kans gegeven. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

 
Deel dit artikel: