19 ℃

Storm Corrie op komst! Zo voorkom je schade

Foto: Dino Osmic / Shutterstock.com

Ons land krijgt maandag te maken met de storm Corrie. Omdat de vorige storm alweer een tijdje geleden is, weet lang niet iedereen meer hoe ze zich op de storm moeten voorbereiden.

Storm Corrie gaat gepaard met zeer zware windstoten. Maandagmiddag wordt de meeste wind verwacht. Plaatselijk kunnen windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorkomen. Hoe kun je voorkomen dat er schade ontstaat?

“Omdat het winter is, zijn de bomen zwak en waaien ze gemakkelijk om”, zegt stormdeskundige Sjob Kozijn. “Staan er bomen in je tuin, dan is het verstandig om die alvast om te zagen. Ze kunnen dan tijdens de storm niet meer op je huis of op je auto vallen. Zo ben je de storm mooi te slim af!”

Ook schade aan het dak is eenvoudig te vermijden. Kozijn: “Dakpannen zijn gevoelig voor harde wind. Ik adviseer mensen altijd om de dakpannen van tevoren al te verwijderen. Je voorkomt dan dat ze van het dak waaien en in stukken breken. Dakpannen kun je heel eenvoudig één voor één loshalen en op een veilige plek leggen. Veel mensen vinden dat te veel moeite. Prima, maar ga dan achteraf niet lopen klagen over schade.”

 
Deel dit artikel: