16 ℃

Storm onderweg, horeca eist vooruitbetaling toekomstige stormschade

Foto: Wut Moppie / Shutterstock.com

Ons land krijgt te maken met de eerste storm van dit jaar. Maandag worden windstoten tot wel honderd kilometer per uur verwacht. De storm, Corrie genaamd, komt voor horeca-ondernemers op een bijzonder ongelukkig moment. De branche eist dat de overheid de stormschade alvast vergoedt.

Volgens Buienradar wordt het maandag zeer onstuimig. Vanuit het westen waait een krachtige wind die vooral langs de kust kan uitgroeien tot storm. Een eventuele ramp voor horecabedrijven met terrassen.

“Kapotgewaaide terrasschermen, weggewaaide stoelen, de schade kan enorm zijn. Sommige horecabedrijven verwachten tienduizenden euro’s stormschade. Dat is simpelweg niet meer op te brengen”, zegt Ron Stampert van de Vakvereniging Horeca Nederland.

Is het niet wat voorbarig om nu alvast schade te claimen, terwijl de storm nog moet komen? “Beslist niet”, zegt Stampert. “De meeste horecabedrijven kunnen de stormschade van komende maandag nu al niet betalen. Als je gaat wachten tot het daadwerkelijk heeft gestormd, ben je feitelijk al te laat.”

 
Deel dit artikel: