11 ℃

Storm Corrie moet ramptoerisme weer op gang helpen

Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock.com

De zware storm die maandag over ons land trekt is een schrale troost voor de toerismesector. Vanuit het oosten van het land zijn de eerste ramptoeristen inmiddels vertrokken richting de kust, waar de grootste stormschade wordt verwacht.

De storm Corrie veroorzaakt maandag windstoten van wel honderd kilometer per uur. Het KNMI heeft voor de kustgebieden code oranje afgegeven. De storm is een zegen voor de horeca en organisatoren van dagtochtjes, die de extra omzet van ramptoeristen goed kunnen gebruiken.

“Voor ons komt de storm op precies het goede moment. Maandag rijden we met acht bussen naar het stormgebied”, zegt Fred Zieriks. Zijn bedrijf Wowy Tours organiseert al jaren dagtripjes voor ramptoeristen, maar door het coronavirus was de belangstelling in de afgelopen maanden minimaal.

“Zulke hevige windstoten kunnen een ravage aanrichten. Mensen vinden dat mooi om te zien”, zegt Zieriks. “De omvang van de schade is nog niet precies duidelijk, maar we hopen op een flinke puinhoop. We zijn dolblij dat het ramptoerisme weer een beetje op gang komt en dan kun je niet aankomen met een paar afgewaaide dakpannen.”

 
Deel dit artikel: