13 ℃

Stijn (6) eerste slachtoffer van SIRE-campagne

“Het doet best veel pijn, maar ik voel me nu echt een jongen”, zegt Stijn van Crailoo (6), terwijl hij wijst naar zijn gebroken arm. Stijn werd het eerste slachtoffer van de nieuwe SIRE-voorlichtingscampagne, die jongens meer ruimte moet geven om te stoeien en te ravotten.

Foto: Nina Buday / Shutterstock.com / Sire

Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn? Dat is de vraag die gesteld wordt in de nieuwe campagne van voorlichtingsbureau SIRE. De campagne moet er voor zorgen dat jongens tijdens hun opvoeding meer ruimte krijgen voor typisch jongensgedrag. Wilde spelletjes, druk doen en risico’s nemen horen erbij, vindt SIRE.

De campagne slaat goed aan. Stijn is het eerste slachtoffer dat woensdag op de Eerste Hulp belandde. “Ik wilde liever tv kijken, maar ik moest van mama in een boom klimmen. Mama zei dat alle jongens in bomen moeten klimmen”, zegt Stijn. Tijdens zijn val brak hij zijn onderarm op twee plaatsen.

Pedagoog Gerard Zilver is blij met het succes van de voorlichtingscampagne. “Het is mooi dat we nu al de eerste resultaten zien. Stijn is een stoere jongen. Het is heel goed dat zijn ouders hem de ruimte geven om zijn arm te breken”, aldus de opvoedkundige.

Volgens de artsen is er een redelijke kans dat Stijn zijn arm ooit weer kan gebruiken. Om de pijn te verzachten kreeg Stijn van SIRE twee cadeautjes: een aansteker en een jerrycan benzine.

 
Deel dit artikel: