16 ℃

Stierenvechten in Nederland gaat gewoon door

Het overlijden van een stierenvechter in Spanje heeft geen gevolgen voor de sport in Nederland. De 29-jarige matador Victor Barrio werd door een stier op de hoorns genomen en overleefde dat niet.

stierenvechten-gaat-gewoon-doorHet ongeluk gebeurde tijdens het stierenvechtfestival in het Spaanse Teruel. De hoorn van de stier doorboorde de borstkas van matador Barrio. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. De schokkende beelden van het tragische ongeluk zijn in handen van het AD.

“Het ongeluk in Spanje laat weer zien wat een verschrikkelijk sadistische dieren het zijn”, zegt Gea van Zuidam van het Toeristenpunt Overijssel, dat stierengevechten in Nederland organiseert. “Stierenvechten is een prachtige sport, maar helaas niet zonder risico. Je moet de stier direct aan het begin van het gevecht zo veel mogelijk verwonden. Dan heeft het beest niet meer de kracht voor zo’n brute aanval.”

De geplande stierengevechten in Nederland gaan gewoon door. “We moeten ons door dit ongeluk niet laten afschrikken, anders hebben de stieren gewonnen”, aldus Van Zuidam. Na de zomer starten de wekelijkse stierengevechten in Overijssel. “De kaartverkoop loopt uitstekend. Stierenvechten blijft een gezellig evenement voor jong en oud.”

 
Deel dit artikel: