20 ℃

Stierenvechten komt naar Nederland

De provincie Overijssel start na de zomer met stierengevechten. Op die manier hoopt de provincie meer toeristen te trekken. In Spanje is stierenvechten al eeuwenlang een geliefde sport. Reden voor Overijssel om het sportieve evenement ook in Nederland te gaan organiseren.

stierenvechtenGea van Zuidam van het Toeristenpunt Overijssel is erg enthousiast over het initiatief: “Dit is fantastisch nieuws! We zien het aantal mensen dat in Overijssel vakantie houdt elk jaar afnemen, terwijl het toerisme in Spanje enorm in de lift zit. En wat heeft Spanje wat wij niet hebben? Juist: stierengevechten. Eigenlijk is het dus heel logisch dat we dit gaan doen.”

De sociale dienst van Meppel leidt een groep werklozen die hebben aangegeven ‘iets met dieren’ te willen doen op tot stierenvechter. De stieren worden geleverd door een samenwerkingsverband van boeren uit Holten. “We denken dat we per week acht nieuwe stieren nodig hebben, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat de stier het sportieve treffen met de toreador overleeft. We willen de toeristen wel waar voor hun geld bieden”, aldus Zuidam.

Kaarten voor de stierengevechten zijn te bestellen bij het Toeristenpunt Overijssel en kosten € 15,-. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar binnen.

 
Deel dit artikel: